Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Työvapaalta äitiysvapaalle

Olen työvapaalla kunnasta 31.5.2022 asti ja töissä toisella työnantajalla. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että olen jäämässä kesäkuun alusta äitiysvapaalle ja äitiysraha mietityttää. Jos haen äitiysvapaata kunnasta väh. 2kk ennen vapaalle jäämistä, niin maksetaanko minulle äitiysvapaan 72 arkipäivän pituisen ajan varsinaista palkkaa, joka minulle kokoaikatyöstä kunnassa maksettaisiin? Käytännössä siis työni kunnassa jatkuu 1.6. mutta olisin jäämässä samantien äitiysvapaalle. Teoriassa minulla on työsuhde kuntaan olemassa, mutta en ehdi työskennellä kunnassa ennen äitiysvapaan alkua. Miten on? Tähän on vaikeaa saada vastausta, enkä saanut sitä oman ammattialani liitolta, johon kuulun. En halua asiaa vielä kunnasta eli omalta työnantajaltani tiedustella.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 2 vuotta sitten
mixupixu
Kysytty

Et menetä äitiysvapaan palkkaa sen takia, että olet palkattomalla työvapaalla ennen äitiysvapaan alkua, koska palvelussuhteesi on voimassa myös työvapaan aikana. Voit siirtyä äitiysvapaalle suoraan nykyiseltä työvapaalta ja saat palkallista äitiysvapaata, kun noudatat hakuaikaa ja hakemista koskevia määräyksiä (KVTES V luku 7 §) ja työnantajan ohjeita.

Jos äitiysrahakausi alkaa ennen kuin palkaton työvapaa päättyy, niin toimita hakemus kunnalle vähintään 2 kk ennen äitiysrahakauden alkua.

Katri
Vastattu