Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Hoitovapaa päättyy

Moi! 

Olen palaamassa hoitovapaalta 15.8 töihin, edelliseltä lomakaudelta on kertynyt 15 lomapäivää. Voiko nämä lomapäivät pyytää rahana vai onko ne pidettävä hoitovapaan perään? Tai aikaistettava töihin paluuta niin että lomat tulee pidettyä niin että palaan 15.8 kun lomat on käytetty? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
Äiti86
Kysytty

Työnantaja ei voi jättää lomaa antamatta, vaikka olet hoitovapaalla. Työnantaja voi määrätä loman hoitovapaan jälkeiseen aikaan tai pidettäväksi hoitovapaan aikana. Jos loma määrätään hoitovapaan ajalle, niin silloin työnantaja keskeyttää hoitovapaasi vuosiloman pituiseksi ajaksi ja maksaa siltä ajalta vuosilomapalkan. Lisäksi voit yrittää sopia vuosilomapäivien säästämisestä.

Työnantajan on ennen vuosiloman ajankohdan määräämistä varattava työntekijälle mahdollisuus esittää mielipiteensä loman ajankohdasta ja mahdollisuuksien mukaan otettava työntekijän toive huomioon ajankohtaa määrätessään. 

Ota yhteyttä esihenkilöösi viimeistään silloin kun työpaikalla tiedustellaan työntekijöiden  loma-aikatoiveita ja kerro, haluaisitko loman hoitovapaan jälkeen vai ikään kuin rahana eli kesken hoitovapaan. 

Lisätietoja esim. luottamusmieheltä tai https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma

Kati
Vastattu