Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Opintovapaalta äitiyslomalle

Olen jäämässä äitiyslomalle opintovapaalta 30.3 alkaen. Opintovapaata olisi 31.5 asti. Miten äitiysloman palkka määräytyy ja onko opintovapaan keskeyttämisellä jokin vaikutus palkan maksuun?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 2 vuotta sitten
Al
Kysytty

Hae äitiysvapaata vähintään 2 kk ennen kuin se alkaisi, jos olisit töissä ja ilmoita samalla opintovapaan keskeytymisestä. Saat palkkaa opintovapaan keskeytymisajalta ja sen päätyttyä sikäli kuin palkallista 72 p  aikaa on vielä jäljellä.

KVTES 10 § 1 mom. soveltamisohje:  --- Mikäli opintovapaalla oleva anoo äitiysvapaata, keskeytetään opintovapaan vuoksi myönnetty virka-/työvapaa kahdeksannesta työkyvyttömyyspäivästä lukien. Tällöin ensimmäisenä työkyvyttömyyspäivänä pidetään synnytyspäivää ja työkyvyttömyyden katsotaan jatkuvan kuusi viikkoa synnytyksestä, ellei työkyvyttömyys lääkärintodistuksen mukaan ole alkanut aiemmin tai kestä kauempaa. Kyseinen aika (viisi viikkoa tai lääkärintodistuksen mukainen tätä pidempi työkyvyttömyysaika) on yleensä palkallista äitiysvapaata. Välittömästi tämän äitiysvapaan jälkeen jatkuu opintovapaan vuoksi myönnetty virka-/työ­vapaa.

Äitiysvapaan palkka on varsinainen palkka. Lue alla olevan linkin vastaus. Vaihda sen päivämäärät vastaamaan omiasi. Pykälien numerot ovat muuttuneet 11 on nut 10 ja 8 on 7.

https://www.kvtes.fi/index.php?option=com_communityanswers&view=question&id=960:aitiysloma&catid=24:palkka&Itemid=101

 

Lukija
Vastattu