Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Sairastuminen kesken työpäivän

Hei!

Sairastuin kesken työpäivän, ilmoitin työantajalle, joka lähetti minut kotiin. Eli lähdin kesken työpäivän kotiin. Palkkakuitissa huomasin, että minulle oli vain maksettu palkkaa siitä ajasta mitä olin ollut töissä sen päivän. Nyt työnantaja sanoo, että tarvitsee sairauslomatodistuksen saadakseni palkkaa puuttuville tunneille. Eikö aloitettu työpäivä lasketa työpäiväksi ja työnantajan kuuluu maksaa palkkaa koko päivästä?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 2 vuotta sitten
A.H
Kysytty

Jos ilmoitit ennen kotiin lähtöä sairastumisestasi sille henkilölle, jolle sinun yleensäkin ao. kunnan sairauslomaohjeiden mukaan pitää ilmoittaa, eikä hän määrännyt hankkimaan lääkärintodistusta työkyvyttömyydestä ko. päiväksi, niin ei pitäisi olla syytä palkan pidättämiseen edellyttäen tietenkin, että et teillä yleensä lyhyeen sairauslomaan riittää oma ilmoitus työkyvyttömyydestä.

Selvitä asiaa esimiehesi kanssa ja ota tarvittaessa yhteyttä luottamusmieheesi.

pike
Vastattu