Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lastenhoitajan sijaisen palkka päiväkodissa

Hei. Edellisellä paikkakunnalla toimin päiväkodeissa lastenhoitajan sijaisena vuosia. Lähihoitajan tms koulutusta ei ole ja alussa palkkaan tehtiin tuo epäpätevän vähennys, mutta myöhemmin sain poissaolevan palkan ilman mitään epäpätevän alennusta.

Muistelen, että jossain vaiheessa sääntöä muutettiin, eli maksetaan sama palkka kuin poissaolevalla on ilman vähennyksiä.  

Nyt uudella paikkakunnalla käytetään epäpätevän vähennysta -5%?

Onko tämä jotenkin kuntakohtainen sääntö, vai yleinen?

Vastausta kovasti odotellen Tuulia

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 2 vuotta sitten
Tuulia
Kysytty

KVTES-palkkausjärjestelmäopas: Sijaisen tehtävät määritellään ottaen huomioon sijaistettava tehtävä, sijaisuusaika ja muut kyseisen yksikön tehtäväjärjestelyt. Sijaisen tehtäväkohtaista palkkaa määriteltäessä arvioidaan sijaisen tehtävän vaativuus itsenäisesti. Mikäli sijaisen ja sijaistettavan tehtävät ovat samoja tai vaativuudeltaan samalla tasolla, määräytyy tehtäväkohtainen palkka lähtökohtaisesti samoin perustein.

KVTES II luku 9 § 2 mom.: Riippumatta siitä täyttääkö viranhaltija/työntekijä tehtävään edellytetyt lakisääteiset tai toimivaltaisen viranomaisen päättämät kelpoisuusvaatimukset on tehtäväkohtainen palkka ensisijaisesti määriteltävä tehtävän vaativuuden perusteella. Mikäli viranhaltija/työntekijä ei täytä em. kelpoisuusvaatimuksia voi tehtäväkohtainen palkka kuitenkin olla enintään 10 % alempi kuin palkkahinnoittelun ao. palkkausmääräys edellyttää.
Lue tästä kunnille annetut ohjeet https://www.kt.fi/sopimukset/ohjeet/kvtes/tehtavien-vaativuus-maarittelee-tehtavakohtaisen-palkan

Lumi
Vastattu

Hei. Maksetaanko sijaisen palkka päiväkodissa kuun viimeinen päivä vai myöhemmin?

Justiina
Vastattu

Tarkista palkanmaksupäivä työsopimuksestasi  tai kysy esihenkilöltä.

Määräaikaisten työntekijöiden palkanmaksupäivä on yleensä kuun viimeinen päivä. 

liisi
Vastattu