Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lomarahan määrä

Jos heinäkuussa olen ollut työssäni 10 vuotta, niin nouseeko lomarahani neljästä prosentista 5:een prosenttiin jo nyt vaikka lomarahani määräytyy ajalta, jolloin en vielä ole ollut talossa 10 vuotta? Saanko siis tämän kesän lomarahani vielä 4 prosentin mukaan vai nouseeko se jo 5 prosenttiin.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
Kysymys lomaraprosenteista
Kysytty

Lomarahaprosentit (KVTES IV luku 18 §) tänä vuonna ovat

  • 6 prosenttia, jos olet ollut omassa kunnassa välittömästi ja yhtäjaksoisesti 31.3.2022 mennessä palvelussuhteessa vähintään 6 kuukautta ja työkokemuslisään oikeuttavaa palvelusaikaa on vähintään 15 vuotta
  • 5 prosenttia, jos olet ollut omassa kunnassa välittömästi ja yhtäjaksoisesti 31.3.2022 mennessä palvelussuhteessa vähintään 6 kuukautta ja työkokemuslisään oikeuttavaa palvelusaikaa on vähintään 5 vuotta
  • 5 prosenttia, jos olet ollut omassa kunnassa palvelussuhteessa 31.3.2022 mennessä yhtäjaksoisesti vähintään vuoden
  • 4 prosenttia muussa tapauksessa.

(lainasin pykälän selityksen oaj.fi:sta)

Elikkä prosentti on 5, jos sinulla on 31.3.2022 täynnä joko yksi vuosi nykyisen kunnan palveluksessa tai sinulla on silloin vähintään 5 vuotta työkokemuslisään oikeuttavaa palvelusaikaa ja olit 31.3.2022 mennessä ollut kunnan palveluksessa vähintään 6 kk.

Viivi
Vastattu