Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Äitiysvapaan palkallisuus virkavapaalla

Minulla on kotikunnassani virka, josta olen tällä hetkellä virkavapaalla. Olen ollut kotikunnallani töissä viimeksi 1.5 v sitten, jonka jälkeen olen ollut virkavapaalla, joka jatkuu vielä ainakin vuoden ajan. Olen ollut toisella kunnalla töissä viimeisen vajaa vuoden ajan ja tuonne minulla on määräaikainen virkamääräys. Olen jäämässä äityslomalle. Kotikunnan virkavapaa jatkuu äitiysloman yli ja toisen kunnan määräaikainen virkamääräys jatkuu n. 3kk äitiysloman alkamispäivästä. Voinko saada molemmilta kuntatyönantajilta palkkaa äitiysvapaan ensimmäisiltä 72 päivältä vai vain toiselta? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
Erikoistuva lääkäri
Kysytty

Jos olet hoitovapaalla kotikunnasta, niin sinulla on oikeus keskeyttää virkavapaa uuden äitiysvapaan vuoksi ja siten saada palkka äitiysvapaan ajalta. Myös opintovapaan voi keskeyttää tietyksi aikaa (KVTES V luku 10 §). Muusta syystä myönnettyä virkavapaata tuskin suostuvat keskeyttämään, jolloin olet kotikunnasta edelleen palkattomalla ja saat äitiysvapaan palkan siitä kunnasta, jossa olet nyt töissä edellyttäen, että noudatat äitiysvapaan hakemisesta annettuja KVTES:n määräyksiä ja kunnan ohjeita.

 

Muistelen, että palkan saaminen kahdesta kunnasta olisi jollain konstilla estetty. Se selviää, kun kysäiset ammattiliittosi juristeilta.

 

Jos lapsen laskettu synnytysaika on ennen 4.9.2022, palkkaa maksetaan 2. kunnassa 72 arkipäivän pituisen ajan, mutta jos palvelussuhteesi päättyy ennen sitä, päättyy palkanmaksukin.

 

Jos lapsen laskettu synnytysaika on 4.9.2022 tai sen jälkeen, saat palkan uusien määräysten mukaan. Niistä kerrotaan täällä https://www.kt.fi/yleiskirjeet/2022/5/kvtes-2022-2025

Lisa
Vastattu