Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

palkattoman virkavapaan myöntäminen

Jäin viime syksynä palkattomalle virkavapaalle 4kk tehdäkseni työtä toisen TA:n palveluksessa.;tuo virkavapaa jäi osittain sairasloman alle. Olen nyt palannut töihin työpaikkaan josta tuota virkavapaata aluperin hain.Onko mitään lakisääteistä perustetta sille,milloin voin hakea/saada uutta virkavapaata tehdäkseni taas toisen TA:n palveluksessa työtä?
aihealueelle Lomat ja vapaat 6 vuotta sitten
uutta työtä etsiskelevä hoitsu
Kysytty 6 vuotta sitten
uutta työtä etsiskelevä hoitsu
Tuollainen virkavapaa on kvtessin tarkoittama harkinnanvarainen virkavapaa. Työnantaja harkitsee myöntääkö vai ei. Koska kaikkia työntekijöitä pitää kohdella tasapuolisesti harkinnanvaraisia virkavapaita myönnettäessä, niin kunnassa/kuntayhtymässä on tai ainakin pitäisi olla olemassa harkinnanvaristen virka/työvapaiden myöntämisen perusteet, joiden mukaan harkinnanvaraisia myönnetään. Ne pitäisi olla kaikkien työntekijöiden löydettävissä sieltä, missä on henkilöstölle tarkoitettuja ohjeita ja määräyksiä. Sinun ei oikein auta muu kuin kysyä esimieheltä, saatko virkavapaata. Tee se ennen kuin ryhdyt laatimaan hakemusta. Jos vastaus on kielteinen, niin ota selvää noudattaako esimies em. perusteita. Luottamusmies auttaa siinä.
herkko
Vastattu 6 vuotta sitten
herkko