Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

työmatkat

Olen menossa erääseen koulutukseen töissä. Asun toisella paikkakunnalla kuin työpaikkani, työmatkani on noin 50km suuntaan. Nämä koti-työ-koti kilometrit vähennän veroituksessa. Entä, kun olen menossa koulutukseen viereiseen kuntaan, sinne on kodistani 30km matkaa. Saanko laittaa nämä työajantajalle matkalaskuun miten? Jos kävisin työpaikan kautta, ajaisin ensin 50km, sitten kaartaisin tänne koulutukseen, sinne on työpaikaltani 50km. Joten kätevämpää on lähteä suoraan kotoa koulutukseen, mutta miten tämä kirjataan? (30km). Mistä alkaa työaika.... ja päättyy... Täytyy kysyä työpaikalta kyllä vielä varmistus, mutta nyt kaikki lomalla. Olisi kiva tietää edes jotain osviittaa.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Matkat 7 vuotta sitten
minä
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Jos olet saanut matkamääräyksen koulutukseen, niin sinulle korvataan kaikki koulutuskustannukset. Matka maksetaan KVTES:n liitteen 16 mukaan kotoa koulutuspaikalle ja takaisin eli se matka minkä oikeasti kuljet. Matkamääräyksessä pitää olla oma auto, muuten menee julkisten taksan mukaan. Jos työnantajasi ei ole pitänyt koulutustasi välttämättömänä, olet saanut virka- tai työvapaata koulutusta varten ja siinä päätöksessä sanotaan, korvataanko matkat liitteen 16 mukaan vai jotenkin muuten. Matka alkaa, kun lähdet kotoa ja loppuu, kun olet takakaisin kotona. Jos olet täyttänyt matkalaskulomaketta jotenkin väärin, niin sinua pitää neuvoa, miten se täytetään, eikä suoraan hylätä koko laskua.
erja
Vastattu

Matka-ajan alkaminen ja päättyminen liittyy matkakustannusten korvaamiseen esim. päiväraha. Muuten normaalisti koulutuspäivänä työaikaa kuluu sen verran kuin olisi ollut työssä ollessa. Vaikka päivä olisi pidempi kuin työpäivä, niin siitä ei tule lisä- tai ylityötä.
puola
Vastattu