Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Viikkotyöaika

Hei

Toimin koulunkäynninohjaajana alakoulussa.

Työaikani on 38,75 h viikossa.

Kysyisin mikä on tuntien määrä viikossa käytännössä?

Olen kokoaikainen ja määräaikainen.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 11 kuukautta sitten
Ohjaaja
Kysytty

Koulunkäynninohjaaja tekee töitä 38 tuntia 15 minuuttia viikossa, jos ei ole osa-aikainen. Säännöllinen viikkotyöaika voidaan järjestää myös siten, että se, että se tasoittuu viikkoa pidemmän ajanjakson (työaikajakso, tasoittumisjakso) aikana keskimäärin 38 tuntiin 15 minuuttiin.

Työpäivät ovat vähintään 4 h ja enintään 9 h + ruokailutauko. Kun työaika on yli 6 tuntia, niin työntekijälle on annettava 30 min pituinen työaikaan kuulumaton lepoaika eli ruokailutauko.

 Arkipyhä alentaa säännöllistä työaikaa 7 h 39 min.

Työntekijän päivittäiset säännöllisen työajan alkamis- ja päättymisajankohdat sekä  lepoajat käyvät ilmi työvuoroluettelosta. Se on annettava tiedoksi viimeistään  viikkoa ennen työaikajakson alkua. Jos työvuorot toistuvat samanlaisina viikosta toiseen, työvuoroluetteloa ei tarvitse laatia jokaiselle viikolle erikseen.

Lue KVTES:n työaikaluvusta ainakin 7 § yleistyöaika, 11 § työpäivän yhtäjaksoisuus ja työvuoron pituus, 25 § päivittäiset lepoajat, 26 § kahvitauko, 28 § työvuoroluettelo 

https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/2020-2021/luku-3-tyoaika

nn
Vastattu