Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Palkaton vapaa

Jos työskentelee viikolla maanantaina ja tiistaina ja on palkattomalla vapaalla ke- seuraavan viikon sunnuntaihin niin vähennetäänkö palkasta 11 vai 12 päivää? Eli ansaitseeko ensimmäisellä viikolla yhtään vapaa päivää?
aihealueelle Lomat ja vapaat 6 vuotta sitten
Merja
Kysytty 6 vuotta sitten
Merja
Meillä ainakin joutuu olemaan palkattomalla vapaalla yhtäjaksoisesti myös viikonlopun päivät siis 12. Mutta teillä voi olla helpompaa. Se on nimittäin kuntakohtaista. Työnantaja päättää, miten palkaton harkinnanvarainen vapaa pitää hakea, jos haluaa sen. Ainoa sääntö on, että työntekijöitä pitää kohdella tasapuolisesti myös harkinnanvaraisia virka- ja työvapaita myönnettäessä. Jos et halua kysyä esimieheltä, miten teillä myönnetään harkinnavaraiset vapaat, kysy luottamusmieheltä.
Päivikki
Vastattu 6 vuotta sitten
Päivikki