Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Suomen maajoukkue edustus

Moikka!

 

(En tiedä itse vastausta enkä löydä mistään niin ajattelin kysyä täällä).

Haluaisin kysyä että, onko kvtes :ssä määritelty jotenkin että:

Miten on määritelty jos työntekijä kuuluu Suomen maajoukkueeseen, niin onko hänellä oikeus mennä harjoituksiin ja muihin edustustapahtumiin?

Kuuluuko siitä saada palkkaa vai onko se palkatonta?

ja vielä kolmas kysymys: onko harjoitus päiviin joku enimmäismäärä vuodessa?

Kiitoksia vastauksista jo etukäteen. 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 9 kuukautta sitten
Gabriel
Kysytty

Kyse on KVTES:n V luvun 11 §:n 3 momentin tarkoittamasta harkinnanvaraisesta virka- tai työvapaasta. Se tarkoittaa, että paikallinen työnantaja harkitsee myöntääkö vapaata ja maksaako palkka tai ei.

Koska kunnan kaikkia viranhaltijoita ja työntekijöitä pitaa kohdella näissäkin asioissa tasapuolisesti, niin KVTES kehottaa: Kunnissa ja kuntayhtymissä olisi syytä omaksua mahdollisimman yhdenmukainen käytäntö harkinnanvaraisten virka-/työvapaiden myöntämisen osalta. Paikallisesti olisi hyvä tehdä periaatepäätös harkinnanvaraisen virka-/työvapaan myöntämisen perusteista, palkallisuudesta jne. ja tiedottaa nämä perusteet viranhaltijoille/ työntekijöille.

Etsi käsiisi paikalliset ohjeet harkinnanvaraisten virka- ja työvapaiden hakemisessa ja myöntämisestä tai kysy niitä esihenkilöltä tai luottamusmieheltä.

Harkinnanvarainen
Vastattu