Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työsuorituksen arviointi

Hei,

Työpaikassamme esimies tekee työntekijän työsuorituksen arvioinnin ja kutsuu tämän jälkeen työntekijän työsuorituksen arviointikeskusteluun. Arviointi käydään läpi ja ja jos työntekijä ei osaa sanoa tilanteessa eriäviä mielipiteitä tai ei ole valmistautunut, niin arviointi vain sanellaan hänelle.

Mielestäni on lähtökohtaisesti hullua, että työntekijä saa arviointinsa eteen vasta keskustelun aikana, pystymättä tähän ollenkaan varautua, valmistautua tai sulatella etukäteen. Saako työnantaja toimia näin?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 3 kuukautta sitten
joopajoo
Kysytty

Minun mielestä kyllä, jos menettely on paikallisen arviointijärjestelmän mukaista ja työntekijä tietää, mihin hänen nykyinen tehtäväkohtainen palkkansa perustuu ja miten hän voi tarkemmin perehtyä paikalliseen arviointijärjestelmään. 

Arviointikeskusteluun kannattaisi mennä valmistautuneena. Neuvoja saa luottamusmieheltä. Voi myös lukea KVTES:n palkkausjärjestelmäpykäliä II luvusta tai KVTES-palkkausjärjestelmäopasta https://www.kt.fi/julkaisut-ja-oppaat/2013/toimiva-palkkaus-kaikkien-etu

MuTu
Vastattu