Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työapikan vaihto organisaation sisällä

Moikka! 

Olen yrittänyt löytää tähän omatoimisesti vastausta, mutta en ole löytänyt. 

Olen töissä kaupungin palveluksessa, sairaanhoitaja. 

Olen saanut uuden työn toisesta yksiköstä, joka kuuluu soteen myöskin. 

Minulle luvattiin, että voin saada lomaa heti työsuhteen alussa, mutta samalla sanottiin, ettei uusi työ voi alkaa lomalla. Näin minulle muodostuu 7 päivän työputki ilman lakisääteistä lepoaikaa, saman työnantajan palveluksessa. Olen pyöritellyt mielessäni, että miten tämä voi olla laillista tai työehtosopimuksen mukaista, kun kuitenkin palkanmaksaja säilyy täysin samana katkeamatta. 

Kiitos avusta jo etukäteen 

Elisa 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 7 kuukautta sitten
Elisa
Kysytty

SOTE-sopimuksen IV luvun 1 §:n mukaan vuosilomiin sovelletaan KVTES:n vuosilomalukua.  Katso em. pykälän Soveltamisohje KVTES:n IV luvun 7 §:n ja 9 §:n soveltamisesta.

Jos siirryit toiseen yksikköön ilman yhtäkään  välipäivää, niin  vuosiloman  pitämisen säännöt on samat kuin jos et olisi vaihtanut. Elikkkä voit saada lomavuoden 2023 vuosilomaa ennen 2.5.2023 vain, jos sinä ja työnantaja saatte sovittua siitä keskenänne. Nyt näyttää siltä, että työnantaja ei ollut halukas sopimaan. Pykälät löytyy KVTES:n vuosilomaluvusta. Ne on 1 § ja 8 §. 

Jos sinulla on jäljellä vielä 31.3.2022 mennessä ansaittua talvilomaa, niin senkin ajankohdan määrää työnantaja sen jälkeen kun on kysynyt sinun toivetta. Se pitäisi pitää 2.5.2023 mennessä (7§ 2 mom.)

KVTES:n III luvun 11 § 2 mom. ja SOTE-sopimuksen III luvun 11 § 2 mom. mukaan jaksotyössä työvuoroja saa työvuoroluettelon mukaan teettää peräkkäin enintään seitsemän.

Lue viikkolepopykälästä, mitenkä menetellään, jos jollain viikolla viikkolepo jää lyhyemmäksi kuin 35 tuntia.

Puhu luottamusmiehen kanssa, jos olet järjestäytynyt.

§§§
Vastattu