Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Sijaisista

Olin sijaisena ryhmäperhepäivähoitajana 3-14.4.23 vakituisen hoitajan loman ajan ja tuoksi ajaksi minua myös pyydettiin. 14.4 oli posti tuonut työsopimukset . Eka ajalle 3-6.4 ja toinen 11-14.4. Voiko sijaisten sopimukset pätkiä niin, että rajataan ulkopuolelle arkipyhät, joita tuolle 3-14.4. ajalla oli siis 2? 

Samaiseen paikkaan minua pyydettiin myös 27-30.12.22. Sain ajalle työvuorot WhatsUpissa, työsopimusta ei keritty tekemään. Kahden päivän työt peruttiin vielä samana päivänä, kun sain työvuorolistan ja loput kahden päivän päästä. Onko ihan laillista?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 8 kuukautta sitten
Kirsikka
Kysytty

Kysy neuvoja luottamusmieheltä tai liitosta, jos olet liittynyt liittoon. 

Tässä minun näkemyksiä.

1, tapauksessa työnantajan menettely ei ole lain vastaista edellyttäen, että pyynnön yhteydessä ette solmineet suullista työsopimusta, josta työnantaja sitten poikkesi.

2. tapauksessa työvuorojen antaminen viittaisi siihen, että olisi suullinen työsopimus työvuorolistassa ilmeneviksi ajoiksi ja sinulle olisi pitänyt antaa muuta työtä kyseisiksi ajoiksi tai maksaa palkka perutuilta vuoroilta.

Suulliset sopimukset ovat ongelmallisia, koska osapuolilla voi olla hyvin eri käsitys siitä, mitä on sovittu.

Tulkintani
Vastattu