Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Irtisanoutuminen opintovapaalla

Hei! Olisin jäämässä opintovapaalle suoraan vanhempainvapaiden jälkeen syksyllä 2023. Jos saan opintovapaan aikana uuden työpaikan ja irtisanoudun vakituisesta työsuhteesta opintovapaan aikana, niin onko minulla töihinpaluuvelvoitetta, kun irtisanomisaika on 2 viikkoa kvtes:n mukaan?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 7 kuukautta sitten
Mama
Kysytty

Jos irtisanoudut niin, että työsuhteesi päättyy ennen kuin opintovapaa loppuu, niin irtisanoutumisaika kuluu opintovapaalla ollessa. Työnantaja ei voi käskeä sinua töihin kesken opintovapaan.

 

Etta
Vastattu

Jatkokysymys: voiko työnantaja evätä opintovapaan kun sen olisi tarkoitus jatkua heti vanhempainvapaan päätyttyä? Minua sijaistava on halukas jatkamaan toimessaan.

Mama
Vastattu

Työnantaja ei voi evätä opintovapaatasi, jos haet vapaata opintovapaalain tarkoittamaan koulutukseen ja noudatat hakuaikaa. Työnantaja voi kuitenkin siirtää opintovapaata, jos sen myöntäminen hakemuksessa tarkoitettuna aikana tuottaisi tuntuvaa haittaa työnantaja harjoittamalle toiminnalle. 

https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/virka-ja-tyovapaat

Etta
Vastattu