Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Pakkotyö

Onko Koulunkäynninohjaajan otettava vastaan töitä muiden hallintokuntien alta? Esim. Varhaiskasvatuksen tai nuorisotyön?  Onko kunnan pakko tarjota työtä muista hallintokunnista ennen kun voi lomauttaa. Vai riittääkö kunnalle lomautukseen se, ettei omalla hallintokunnalla ole työtä tarjolla? Onko tähän jotain lakia jossain. Työsopimuksessa maininta, että tarjottava samankaltaisia työtehtäviä.

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 7 kuukautta sitten
Hullunhommaa
Kysytty

Työntekijä voidaan siirtää tilapäisesti muihin hallintokuntiin, kunhan tehtäviä voidaan pitää työntekijän koulutus ja työkokemus huomioon ottaen pitää hänelle sopivina. Menettely perustuu KVTES:n I luvun 10 §:n 1 momentin määräykseen.

Työsopimuslain mukaan työntekijän saa lomauttaa silloin, kun työnantajan mahdollisuudet tarjota työtä ovat huonontuneet tilapäisesti, eikä työntekijälle ole mahdollista antaa muita työtehtäviä tai koulutusta.

Tulkitsen sinun työsopimusta niin, että lomautus on vasta viimeinen vaihtoehto. Käy kysymässä luottamusmiehen kantaa asiaan.

Lue JHL:n koulunkäynninohjaajan oppaasta koulutyön kesäkeskeytysajasta ja lomautuksesta https://aineistopankki.jhl.fi/#/category/51/product/2305

KT:n ohjeita työnantajille https://www.ktlehti.fi/2021/2/koulutyon-keskeytysajat-huomioitava-tyosopimuksessa

Vuokko
Vastattu