Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Päiväpalkka ilman viikonloppua

Tuntuu aika järjettömältä. Kiertäviä sijaisuuksia saman kunnan sisällä, eli työnantaja koko ajan sama. Alla 14vrk soppari, joka päättyi sunnuntaipäivään, josta tietysti lomakorvaukset yms maksettu. Sen jälkeen jatkoin vielä kolme päivää yksittäisillä päivillä, ja koska työsopimus ei katkennut kun edellinen oli kirjattu sunnuntaihin asti, meni nämäkin päiväpalkkana. Maksettiin siis 64€, työtunteja 7h 39min. Tuntipalkkana tämä olisi ollut 99€.

Nämä päiväpalkat on ihan järjettömät mikäli täyttä 7pv:n putkea ei tule täyteen. Lisäksi näistä ei edes makseta lomakorvauksia näköjään. Palkanlaskijaa konsultoitu ja vastauksena, että kaikki on niinkuin pitää. Jatkossa täytyy itse tajuta kieltäytyä töistä, jos ei täyttä viikkoa ehdi kertymään, ja toki vaikka se ehtisikin tällaisessa tapauksessa perjantaihin asti, ei kukaan varmasti viikonlopulta mitään maksa, kun työsopimus tehdään päivä kerrallaan, eikä tällaiset sopparit mene viikonlopun yli. 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 3 viikkoa sitten
Sijaisuuksia varhaiskasvatuksessa
Kysytty

Tässä muutama KVTES:n pykälä.

Tuntipalkkaa tehdyiltä tunneilta maksetaan, jos sijaisuus kestää enintään 12 kalenteripäivää (KVTES II luku 19 §).

  • Sitä pitemmissä palkka on päiväpalkka kaikilta työsuhteeseen sisältyviltä kalenteripäiviltä eli myös työsuhteen aikaisilta la ja su ja muilta vapaapäiviltä.

Palvelussuhteen ei katsota katkenneen, mikäli saman kunnan/kuntayhtymän sisällä työntekijä siirtyy ilman yhtään välipäivää  uuden työsopimuksen perusteella toiseen tehtävään. KVTES I luku 8 §

  • Siksi maksettiin päiväpalkkaa välittömästi ko. sunnuntain jälkeisestä maanantaista eteenpäin.

KVTES I luku 6 § 2 mom. soveltamisohje: Työsopimus on pyrittävä tekemään kirjallisesti tai sähköisesti ja niin tarkasti, että siitä ilmenevät kaikki työsuhteen ehtojen määrittelyyn vaikuttavat seikat. Työsopimus voidaan tehdä suullisesti silloin, kun siihen on perusteltua aihetta esimerkiksi työsopimuksen lyhytaikaisuuden vuoksi. 

  • Vaikka sopisit suullisesti jonkun lyhyen keikan, niin pyydä aina vahvistus sähköpostiin tai tekstarina edes keikan alku- ja loppupäivästä, että tiedät työsuhteen pituuden. 

Palkanlaskija laskee sopimusmääräyksiä noudattaen niillä tiedoilla, jotka hänelle annetaan. Jos epäilet virhettä palkanmaksussa, niin käänny luottamusmiehen puoleen, jos olet liittynyt liittoon tai puhu kulloisenkin esimiehen kanssa, koska heistä riippuu, mitä tietoja palkanlaskijalle annetaan.

Vuokko
Vastattu