Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Opintovapaa kesällä

Jos pitäisin kesällä loman yhteydessä opintovapaata, onko rahallisesti kannattavampaa pitää opintovapaa kesä- vai heinäkuussa?

Jos olen opintovapaalla heinäkuun, minkälaisen loma-ajan palkan ja lomarahan saan? Jos taas pidän opintovapaan kesäkuussa, vaikuttaa se käsittääkseni lomarahan suuruuteen. 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 4 kuukautta sitten
Jenni87
Kysytty

Lomaraha maksetaan heinäkuun palkan perusteella. Jos olet heinäkuussa palkattomalla vapaalla esim. opintovapaalla, niin lomaraha lasketaan sen varsinaisen kuukausipalkan mukaan, jonka olisit koko heinäkuun virantoimituksessa/työssä ollessasi ansainnut. (kvtes 4. luku 18 § 2mom.)

 

Opintovapaa voi pienentää vuosilomapäivien lukumäärää ja siten lomarahan määrää, koska opintovapaasta on lomaa kartuttavaa työssäolon veroista aikaa 30 kalenteripäivää lomanmääräytymisvuoden aikana + toiset 30 kalenteripäivää, jos on ollut saman lomanmääräytymisvuoden aikana töissä vähintään 22 työpäivää (kvtes 4. luku 4 § kohdat 5 ja 9)

 

Opintovapaa myönnetään opiskelua varten. Opintovapaa ei kannata pitää kesäkuukausina, jos silloin ei ole opiskeltavaa tai opintoja. Opintovapaan voi hakea myös kahdessa tai useammassa jaksossa, joiden välissä työntekijä on töissä ja/tai vuosilomalla.

Turisti
Vastattu