Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

T-todistuksen maksaminen itse

Olen saanut kunnan viran, jossa minun tulisi aloittaa 5.6. Työnantaja vaatii, että toimitan lääkärin lausunnon terveydentilastani (ilmeisesti ns. T-todistus), ennen kuin virka voidaan vahvistaa ja voin aloittaa työt. Tätä ei kuulemma voi työterveydessä hoitaa, vaan pitäisi itse käydä kunnallisella tai yksityisellä. Terveyskeskuksesta ei aikaa tuollaiseen saanut, joten mentävä yksityiselle. Työnantaja ei ole vihjailuista huolimatta sanonut, että maksaa tarkastuksen. Voiko kunta työnantajana velvoittaa työntekijän käymään omakustanteisesti lääkärintarkastuksessa? Maksaa kuitenkin yli 100 euroa, joten ei ole minusta reilua. Kyseessä ei ole mikään vaarallinen työ, joten lausunto muutenkin tuntuu turhalta.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Terveys 4 kuukautta sitten
Tuleva virkanainen
Kysytty

Siitä huolimatta, että viranhaltijalain 7 §:n  mukaan työnantajan määräämistä tarkastuksista ja tutkimuksista aiheutuvista välttämättömistä kustannuksista vastaa työnantaja, joutunet itse maksamaan, koska https://www.kt.fi/sopimukset/ohjeet/kvtes/terveystarkastus-virkasuhdeopas

Jos olet liittynyt ammattiliittoon, niin voisit siellä uudessa työpaikassa jutella liittosi jäseniä edustavan luottamusmiehen kanssa.

Turisti
Vastattu