Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

6/23 kertaerä / kertapalkkio sopimuspalokuntalaisena

Toimin sopimuspalokuntalaisena ja minulla on henkilökohtainen, toistaiseksi voimassa oleva työsopimus (vuodesta 2018 lähtien) hyvinvointialueen kanssa.
Sopimuksessa ei ole mainittu mitään minimituntimäärää vaan on nk. nollatuntisopimus ja palkkani perustuu tehtyihin toimenpiteisiin (hälytykset, harjoitukset jne).

Kuuluuko tuo kesäkuun palkanmaksussa maksettava 467€ arvoinen kertapalkkio myös minulle? Työnantajan mukaan nollatuntisopimuslaisille (ml sopimuspalokuntalaiset) sitä ei makseta.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 4 kuukautta sitten
sopimuspalokuntalainen
Kysytty

Sun kannattaisi kysyä luottamusmieheltä. Jos et ole järjestäytynyt, niin kysy palkanlaskijalta, keneltä saat varmasti oikean vastauksen.

Mä olen vähän sitä mieltä, että jos sinulla oli toukokuussa tunteja, niin niistä tulee se osa-aikaprosentti, jonka mukaan saat kertaerän osan. Voin olla väärässäkin.

https://www.kt.fi/yleiskirjeet/2023/08/verrokkialojen-vaikutukset-HYVTES-paikalliset-jarjestelyerat-ja-yleiskorotus-1.6.2023-lukien

Mä
Vastattu

 Samaan kysymykseen haluaisi vastauksen moni muukin sopimuspalokuntalainen. Voisiko joku kertoa jos on oikeaa varmaa tietoa asiasta. Kertakorvaus kyllä maksettiin mutta nyt meinaavat periä sen takaisin.

Vanhempisopimuspelastaja
Vastattu