Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Siirtyykö lähihoitajan vuosilomat sairaanhoitajaksi valmistuessani? Työnantaja säilyy samana, mutta joudun irtisanoutumaan välillä.

Sairaanhoitaja -opintojen vuoksi joudun irtisanoutumaan nykyisestä lähihoitajan työstäni palvelutalolla. Aiempaa työkokemusta lähihoitajan työstä on kertynyt ja täydet vuosilomat myös.

Siirtyykö vuosilomat lähihoitajan työstä sairaanhoitajaksi valmistuessani? 

Aikomus on hakeutua sairaanhoitajaksi valmistuessani samalle työnantajalle töihin...

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat kuukausi sitten
Hansu
Kysytty

Lähihoitajana kertyneet työkokemuslisävuodet säilyvät, kun työantajan ei vaihdu. 

Jos uusi palvelussuhde alkaa välittömästi edellisen päätyttyä ilman päivänkään katkoa, niin palvelussuhteen katsotaan jatkuneen katkeamattomana ja ko. lomanmääräytymisvuoden  loman ansainta ei keskeydy, vaikka palvelussuhde vaihtuu. Elikkä saat lomaa kuin et olisikaan vaihtanut työsuhdetta.

Jos palvelussuhteiden väliin jää yhdenkin päivän katko, niin molemmista palvelussuhteista lasketaan erikseen sen lomanmääräytymisvuoden lomapäivät. Silloin on mahdollista sopia, että lähihoitajana ansaitut lomapäivät siirretään pidettäväksi uuden työsuhteen aikana.

Jos uusi työsuhde sairaanhoitajana alkaa lokakuun 1. päivän jälkeen, niin sillä on vaikutusta ko.  lomanmääräytymisvuoden loppuun (31.3.) mennessä kertyviin lomapäiviin. Ne määräytyvät lyhyimmän taulukon mukaan.

Kysy luottamusmieheltä lisää tai lue tästä https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma --> Vuosiloman siirtäminen toiseen palvelussuhteeseen. Se pätee myös hyvinvointialueella. HYVTES IV luku 1 §

 

lomps
Vastattu