Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Opintovapaa

 Hei! Pääsin yamk opiskelijaksi työn ohella.  Voinko ilmoittaa työnantajalle aina erikseen opintovapaat vai pitääkö minulla olla tiedossa jo heti esim.vuosi eteenpäin? Aion pitää korkeintaan viisi päivää silloin tällöin. Voiko työnantaja estää nämä päivät vedoten että töitä ei tee silloin kukaan muu? Onko kunta-alalla opintovapaan palkattomuudesta tai palkallisuudesta määrätty jotain?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka kuukausi sitten
Yamk
Kysytty

Yli viisi työpäivää kestävää opintovapaata on haettava kirjallisesti työnantajalta vähintään 45 kalenteripäivää ennen opintojen alkamista. Enintään viiden työpäivän opintovapaata haetaan suullisesti tai kirjallisesti vähintään 15 kalenteripäivää ennen opintojen alkamista, jollei työnantajan ja työntekijän kesken toisin sovita. Opintovapaa voidaan myöntää myös antamalla osia työpäivästä vapaaksi tai muodostamalla se useasta vapaajaksosta, joiden välillä työntekijä on työssä.

Työnantaja voi siirtää opintovapaata, jos se tuntuvasti haittaa työnantajan toimintaa. Vapaata saa kerralla siirtää enintään kuusi kuukautta.

Kannattaisi varmaan puhua työnantajan edustajan kanssa ennen ensimmäisen pätkän hakemista ja hakea kerralla useampi pätkä. 

Lue lisää https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/virka-ja-tyovapaat --> opintovapaa ja linkit täältä https://tem.fi/opintovapaa

Opintovapaa on palkaton.

--
Vastattu