Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Koemuslisään laskettava työkokemus

 Olen tehnyt julkisella työnantajalla sekä hoitotyötä (sairaanhoitaja) että opetustyötä sairaanhoitajien ym. koulutuksissa. Nyt menin monen vuoden jälkeen takaisin hoitotyöhön julkiselle työnantajalle. Anoin kokemuslisää, mutta sairaanhoitaja opiskeijoiden opettamisen ja ohjaamisen ei nähty olevan sellaista työtä mikä kerryttäisi kokemuslisiä. 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 5 viikkoa sitten
toivo tapani
Kysytty

HYVTES:n työkokemuslisäpykälä (II luvun 12 §) on sisällöltään samanlainen kuin KVTES:n työkokemuslisäpykälä.

Työkokemuslisää kertyy 1 momentin 2 kohdan mukaan muun kuin nykyisen työnantajan palveluksessa virka-/työsuhteessa tehtävässä, josta on olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissä.

Ao. Pykälän 1 momentin soveltamisohjeen mukaan samasta ammattialasta katsotaan olevan olennaista hyötyä, ja olennaisen hyödyn arviointiin sisältyy toimivaltaisen viranomaisen harkintaa. Olennainen hyöty ratkaistaan tapauskohtaisesti. Samankaltaisissa tapauksissa noudatetaan yhtenäistä käytäntöä.

Siis paikallinen työnantaja päättää, mikä on sama ammattiala ja mistä muulla ammattialalla olleista tehtävistä on olennaista hyötyä.

Kaikkia hyvinvointialueen/-yhtymän työntekijöitä on kohdeltava tässäkin asiassa tasapuolisesti. Pyydä luottamusmiestä selvittämään kohteluasi ja esim. onko työnantajalla listaus siitä, mitkä on sama ammattialan tehtäviä ja mistä muista tehtävistä on olennaista hyötyä sairaanhoitajan tehtävissä.

Keku
Vastattu