Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

loman kertyminen aloittaessa 2.10.

Käytetäänkö kvtes taulukko 1, jos työsuhde alkaa 2.10. eli tulkitaanko tämän täyttävän 1.4.2024 tuon vähintään 6 kk (täysiä lomanmääräytymiskuukausia) kestäneen työsuhteen (15 vuoden työkokemuslisä täyttyy vaivattomasti)? Eli kun kuukauden ensimmäinen päivä osuu sunnuntaille ja työsopimus alkaakin vasta 2.10. niin riittääkö työsuhde 2.10.2023-1.4.2024 taulukon 1 käyttöön vuosilomassa, jolloin  vuosilomapäiviä kesälle 2024 jäisi pidettäväksi 18.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 3 kuukautta sitten
Apinapuu
Kysytty

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n ohjeen mukaan vastaus on ei.: 

Vuosilomaluvun 5 §:n 2 momentin 1 kohdan soveltaminen

 Sopimuskohdassa edellytetään muun muassa 6 kuukauden välitöntä ja yhdenjaksoista palvelussuhteessa oloa. Tällöin riittää, että henkilön palvelussuhde on alkanut viimeistään 1.10. tiettynä lomanmääräytymisvuotena. Sopimuskohta ei siis edellytä konkreettista työntekoa. Palvelussuhteen voimassaoloaikaan voi sisältyä virka- tai työvapaita. Siihen voi sisältyä myös työssäolon veroisia päiviä. Edellytyksenä sopimuskohdan soveltamiselle on, että virantoimitus tai työnteko on alkanut. (https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma esimerkki 2)

Jos sinun edeltäjän työsuhde ei ole voimassa enää 1.10., niin voisit kysyä, miksi sinun työsuhde ei voi alkaa 1.10., jolloin lomapäiväsi kertyisivät em. 5 §:n 2 mom. 1 kohdan taulukon mukaan, jos aloitat työnteon 2.10. 

Katso myös KVTES I luku 6 §

Jos olet liittynyt liittoon, pyydä luottamusmiestä kysymään.

Etta
Vastattu