Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Ruokatauot 25h/vko työajalla

Hei! Työskentelen osa-aikaisena 25h/vko työajalla, mutta päivittäistä työaikaa ei ole määritelty ja saan tehdä tunnit oman mielen mukaan, vaikka yhtenä päivänä 8h, toisena 6h, toisena 4h, jne. Miten tällaisessa tilanteessa toimitaan ruokataukojen kanssa? Alle kuuden tunnin päivinä en tietenkään pidä ruokataukoa, mutta jos satun yhtenä päivänä tekemään vaikka 7h työpäivän niin pitääkö minun silloin pitää myös työaikaan kuulumaton ruokatauko?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika kuukausi sitten
Mari
Kysytty

Jos vuorokautinen työaika on kuutta tuntia pitempi, niin sinulle on annettava työaikaan kuulumaton lepoaika, eli joudut pitämään puolen tunnin ruokailutauon, ellet kuulu niihin työntekijöihin, jotka voivat ruokailla työaikana työpaikalla. Katso KVTES III luku 25 § ja keskustele esihenkilön kanssa.

Jos et ole sopinut, että sinulla on liukuva työaika (31 § -35 §), niin sinulla pitää olla työnantajan vahvistama työvuoroluettelo (28 §), josta käy ilmi  säännöllisen työajan alkamis- ja päättymisajankohdat sekä päivittäiset lepoajat.

§
Vastattu