Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

OVTES vuosisidonnainen lisä

 

Lasketaanko vuosisidonnaiseen lisään myös myös työpäivät mitkä ylittävät 30 kalenteripäivää/kuukauden, eli niin kaikki tehtydyt työpäivät määräaikaisesta sopimuksesta?

Voidaanko esim. 15 vuoden 2 kuukauden ja 13 päivän yhtämittainen työskentely kolmen työnantajan palveluksessa katsoa keskeytymättömäksi ja vuosisidonnaiseen lisään oikeuttavaksi ajaksi?

Lisäksi mikä katsotaan viran tai työssäolon keskeytykseksi? Voidaanko esim. työttömöön työsuhteiden välillä tulkita keskeytykseksi?

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 5 viikkoa sitten
Lehtori
Kysytty

Vuosisidonnaiseen lisään lasketaan täysiä kuukausia myös 30 kalenteripäivää kestävä yhdenjaksoinen palvelusaika katsotaan kuukaudeksi. 

Esim. 12.8.-10.9. on 30 kalenteripäivää ja siitä saa kuukauden vuosisidonnaiseen lisään oikeuttavaa aikaa.

Pitemmistä palvelussuhteista lasketaan kuukausia määräaikalain mukaisesti. Esim. 12.8.21-21.12.21 lasketaan 1)12.8-11.9. 2)12.9.-11-10. 3)12.10.-11.11. 4) 12.11.-11.12..  Kertyi 4 kuukautta vuosisidonnaiseen lisään. Jos loppupätkä 12.12.-21.12. olisi ollut 30 kalenteripäivää, niin siitä olisi tullut viides kuukausi.

Saman työnantajan peräkkäiset palvelussuhteet katsotaan vuosisidonnaista lisää laskettaessa yhdeksi yhtenäiseksi palvelussuhteeksi, jos niiden välissä ei ole yhtään kalenteripäivää. Esim. Jos sijaisuus päättyy kevätjuhlapäivänä 1.6.24 ja seuraava alkaa samassa kunnassa 1.8.24, niin niitä ei katsota yhdeksi yhtenäiseksi, vaan ne ovat erilliset.

Kunkin työnantajan vuosisidonnaiseen lisään oikeuttavat ajat lasketaan erikseen.

Virantoimituksen keskeytyksellä tarkoitetaan aikaa, jolloin palvelussuhde on voimassa, mutta olet poissa töistä virkavapaalla esim. vanhempainvapaalla. Virantoimituksen keskeytyksistä palvelusaikaa eivät vähennä OVTES osion A 16 § 2 momentissa luetellut poissaolot. Esim. vanhempainvapaa luetaan vuosisidonnaiseen lisään oikeuttavaan aikaan.

https://www.oaj.fi/tyoelamaopas/palkka/kunnallisen-opetusalan-palkkausjarjestelma-ovtes/#vuosisidonnaiseen-lisaan-oikeuttava-palvelusaika

OVTES osio A, 12 § - 18 §

Jos olet jonkin akavalaisen liiton jäsen, niin kysy opettajien luottamusmieheltä. Hän kertoo oikeat vastaukset.

Katri
Vastattu