Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Irtisanoutuminen ja työhönpaluu

Vanhempainvapaani loppuu 22.3.2024 ja tiedän nyt jo että irtisanoudun työsuhteestani, enkä aio siis palata kyseiseen työpaikkaan. Voinko irtisanoutua koska vaan, vai onko sillä jotain merkitystä kun olen vanhempainvapaalla? Eihän ole pakko mennä töihin irtisanoutumis ajaksi jos on vielä vanhempainvapaalla?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 5 viikkoa sitten
Koulunkäynninohjaaja
Kysytty

Voit irtisanoutua milloin haluat, mutta toimita irtisanomisilmoitus työnantajalle hyvissä ajoin ja noudata irtisanomisaikaa. Muuten voit menettää lomarahoja (kvtes IV luku 18 § 3 mom.). Jos lähetät ilmoituksen postissa, niin postin kululle pitää varata 7 (seitsemän!) päivää. Toisaalta sinun ei tarvitse jättää ilmoituksen toimittamista viime tippaan, vaan voit toimittaa sen työnantajalle vaikka jo maanantaina.

Irtisanomisaika kuluu kokonaan vanhempainvapaalla ollessa, jos työsuhteesi päättyy viimeistään vanhempainvapaan viimeisenä päivänä. Et silloin joudu menemään töihin. 

Jos aiot vielä olla samanlaisissa töissä nykyisessä tai muussa kunnassa, niin irtisano  työsuhteesi päättymään vasta vanhempainvapaan viimeisenä päivä. Saat kerrytettyä kunta-alan työkokemuslisään oikeuttavaa aikaa koko vanhempainvapaan ajalta.

Etta
Vastattu