Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.
Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa.
Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

100 m2 omakotitalo Kellokoskelta vain 189 000 €

koeaika

Hei! Olen sijaistan vuorotteluvapaalla olevaa ihmistä eli määräaikainen sopimus tehtynä, missä on koeaika. Minkälainen irtisanomis aika minulla on jos sanon itseni irti koeaikana? 14vrk vai voinko lopettaa työt siltä istumalta? Nimittäin haluaisin vaihtaa työpaikkaa, joten riittääkö se perusteluksi vai tarvitsenko ollenkaan perusteluita irtisanomiselle?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 7 vuotta sitten
asiaa pohtiva
Kysytty

Jos olet työsuhteinen etkä viranhaltija, niin sinulla ei ole irtisanomisaikaa ollenkaan. Sinun pitää sopia työnantajan kanssa, että lopetat työsuhteesi ennenaikaisesti tai vain lähteä sitten, kun siltä tuntuu. Jos olet viranhaltija, sinulla on 14 päivän irtisanomisaika. Koeaikana voit purkaa työsopimuksesi vaikka heti. Syyksi voit kertoa, mitä haluat, kun sitä kuitenkin kysytään. Toden puhuminen on ehkä kannattavinta.
tuija t
Vastattu

Hei! Pakko kysyä vielä tarkistus. Mitä tarkoitat viranhaltijalla ja työsuhteisella?
asiaa pohtiva
Vastattu

Jos sinulla on paperi, jossa lukee työsopimus ja jonka olet allekirjoittanut, olet työsuhteinen työntekijä. Virkasuhteiset saavat virkamääräyksen tai vain pöytäkirjanotteen, jossa todetaan, että heidät on otettu virkaan. Jos sinulta ei löydy mitään paperia, niin silloin sinun pitää kysyä esimieheltäsi tai luottamusmieheltä, miten on, ja samalla ihmetellä, miksi ei ole tehty kirjallista työsopimusta tai annettu vrkamääräystä kirjalliseti sinulle..
tuija t
Vastattu