Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

koeaika

Hei! Olen sijaistan vuorotteluvapaalla olevaa ihmistä eli määräaikainen sopimus tehtynä, missä on koeaika. Minkälainen irtisanomis aika minulla on jos sanon itseni irti koeaikana? 14vrk vai voinko lopettaa työt siltä istumalta? Nimittäin haluaisin vaihtaa työpaikkaa, joten riittääkö se perusteluksi vai tarvitsenko ollenkaan perusteluita irtisanomiselle?
aihealueelle Sopimukset 6 vuotta sitten
asiaa pohtiva
Kysytty 6 vuotta sitten
asiaa pohtiva
Jos olet työsuhteinen etkä viranhaltija, niin sinulla ei ole irtisanomisaikaa ollenkaan. Sinun pitää sopia työnantajan kanssa, että lopetat työsuhteesi ennenaikaisesti tai vain lähteä sitten, kun siltä tuntuu. Jos olet viranhaltija, sinulla on 14 päivän irtisanomisaika. Koeaikana voit purkaa työsopimuksesi vaikka heti. Syyksi voit kertoa, mitä haluat, kun sitä kuitenkin kysytään. Toden puhuminen on ehkä kannattavinta.
tuija t
Vastattu 6 vuotta sitten
tuija t

Hei! Pakko kysyä vielä tarkistus. Mitä tarkoitat viranhaltijalla ja työsuhteisella?
asiaa pohtiva
Vastattu 6 vuotta sitten
asiaa pohtiva

Jos sinulla on paperi, jossa lukee työsopimus ja jonka olet allekirjoittanut, olet työsuhteinen työntekijä. Virkasuhteiset saavat virkamääräyksen tai vain pöytäkirjanotteen, jossa todetaan, että heidät on otettu virkaan. Jos sinulta ei löydy mitään paperia, niin silloin sinun pitää kysyä esimieheltäsi tai luottamusmieheltä, miten on, ja samalla ihmetellä, miksi ei ole tehty kirjallista työsopimusta tai annettu vrkamääräystä kirjalliseti sinulle..
tuija t
Vastattu 6 vuotta sitten
tuija t