Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

kulukorvaus matkasta

Kuuluuko työnantajan korvata työmatka esim. taksilla, jos ei julkiset kulkuneuvot kulje tai omista omaa autoa?
aihealueelle Matkat 6 vuotta sitten
duunari
Kysytty 6 vuotta sitten
duunari
KVTES tarkoittaa työmatkalla matkaa asunnolta toimi-, työ- tai kokoontumispaikaan ja takaisin. Tällainen matka ei oikeuta korvauksiin muuta kuin eräissä poikkeustapauksissa. Katso KVTES 2014-2016 liite 16 sivut 210-212.. Mikäli kysyjä tarkoittaakin virkamatkaa tai virantoimitusmatkaa (virkamatka ja virantoimitusmatka tarkoittavat myös työntekijöiden vastaavia matkoja) matkakustannusten korvaukseen on oikeus. Virka- ja virantoimitusmatkasta ei makseta korvausta kuitenkaan enempää kuin olisi maksettava, jos matka olisi tehty kunnalle/kuntayhtymälle edullisimmalla tavalla. Matkustustavasta kannattaa sopia etukäteen matkalaskun hyväksyjän kanssa. Virkamatka on kunnan/kuntayhtymän asianomaisen viranomaisen antamaan määräykseen perustuva matka, joka ei kuulu tavanomaiseen virkatoimintaan/tavanomaisiin työtehtäviin. Virantoimitusmatka on viranhaltijan/työntekijän tavanomaiseen virkatoimintaan/tavanomaisiin työtehtäviin liittyvä matka (päivittäistä, viikoittaista tai muuten toistuvaa ( esim. tarkastus-, hoito- ja huoltomatkat...)
ode
Vastattu 6 vuotta sitten
ode

Jos tarkoitat matkoja asunnoltasi pysyväiselle työpaikallesi ja takaisin, niin niitä ei kunnan hommissa KVTES:n mukaan korvata, vaikka ajaisit taksilla. Lue tarkemmin KVTES:n liitteestä 16. Jos sinut on määrätty työpäiväksi menemään johonkin muualle kuin työpaikallesi, niin matka korvataan siltä osin kuin se on kalliimpi kuin tavallinen matka asunnolta vakituiselle työpaikalle. Jos joudut työpäivän aikana käymään työasioissa jossain, niin matka korvataan kokonaan. Taksin käyttämiseen tarvitaan varmaan aina erillinen lupa etukäteen. Virka- ja virantoimitusmatkat kovataan KVTES:n liitteen 16 määräysten mukaan. Vaan miksipä et kyselisi näitä luottamusmieheltä, jos et kehtaa esimieheltä kysellä.
tuija t
Vastattu 6 vuotta sitten
tuija t