Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Virantoimitusmatkan ajan laskeminen

Kokonaistyöajassa (liite 7) oleva opettaja: Työntekijä asuu paikassa A, toimipiste on paikassa B. Milloin alkaa työaika jos hän ei aamulla menekään ensiksi toimipisteeseen B vaan toimipisteeseen C esim. neuvottelua varten? Paikat A, B ja C ovat kaikki eri kaupungeissa.
aihealueelle Matkat 6 vuotta sitten
Soteope
Kysytty 6 vuotta sitten
Soteope
Matka-aikaa aamulla kotoa A:sta C:hen ei lasketa työajaksi. Työaika alkaa vasta toimipisteessä C. Matkakorvausta matkasta A-C maksetaan siltä osin, kun siitä on suurempia kustannuksia kuin kotoa A pysyvään toimipisteeseen B. Kun opettaja sitten matkustaa ko. työpäivän aikana C:stä B:hen, niin matka C-B on työaikaa ja korvataan kokonaan. Opettajan kannattaisi tutkia kunnan/kuntayhtymän matkustusohjetta/matkustussääntöä. Lisäksi opettajan kannattaa ottaa yhteyttä opettajien luottamusmieheen, joka tietää tai ainakin saa selville oikeat vastaukset.
Mututuntuma
Vastattu 6 vuotta sitten
Mututuntuma

Mututuntuma... mutta kun sinne C-kohteeseen on selvästi pidempi matka kuin sinne omaan työpisteeseen B:hen. Matkakorvaus kyllä, mutta entä aika? Luottamusmies vierittää asiaa keskushallintoon, ei apua. Hallinto jakaa niitä 10 v vanhoja esimerkkejä, joista ei löydy tähän vastausta. Haluan rautalankamallin asiaan.
Soteope
Vastattu 6 vuotta sitten
Soteope

Linkissä on työnantajan näkemys. Lue sieltä artikkelin alalaidassa linkatut Kuntatyönantaja-lehden artikkelit. Vaikka ne ovat vanhoja, ne ovat edelleen päteviä, koska KVTES:n III luvun 4 §:n 2 mom. ei ole muuttunut. Jos olet OAJ-läisen yhdistyksen jäsen, kysy OAJ:sta.
Mututuntuma
Vastattu 6 vuotta sitten
Mututuntuma