Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Voinko palata opintovapaalta töihin sovittua aiemmin?

Ongelmani on seuraava: Olen töissä Tamperen kaupungilla sihteerinä. Olen toimestani opintovapaalla, joka päättyy hakemuksen mukaan toukokuun puolessavälissä. Voisin kuitenkin palata töihin tuota aiemmin, ja olen tiedustellut tätä mahdollisuutta esimieheltäni. Kaupungissa on sijaispalkkauskielto, joten minun vakanssilleni ei ole voitu palkata suoraa sijaista. Yksikköön on kuitenkin palkattu työllistetty sihteeri, jonka palkkakustannuksista osan maksaa kaupungin työllistämisyksikkö. Ilmeisesti hän tekee ainakin osin minun työtehtäviäni opintovapaani loppuun saakka. Mutta mikäli häntä ei ole nimetty sijaisekseni (ja käsittääkseni tuota sijaispalkkauskielto tarkoitta), niin onko työnantajalla oikeus evätä minulta aiottua aikaisempi paluu työtehtäviini? Poissaoloni kestää lisäksi enää 3 kk, joten työllistetyn koko työllistämisjakso ei rahoitu minun poissaolollani. Voiko työllistetty suoraan edes sijaistaa vakinaista työntekijää? Onko vinkkiä, mitä kautta minun kannattaisi tätä asiaa selvitää, jos siinä jotain huomauttamista siis on?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 7 vuotta sitten
takaisin töihin halajava
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Ehkä sinun kannattaisi keskustella luottamusmiehen kanssa (jos olet liittynyt ammattiliittoon) ennen kuin ilmoitat keskeyttäväsi opintovapaasi, Tai sitten vain ilmoitat kirjallisesti vähintään 4 viikkoa ennen, milloin haluat palata töihin ja katsot millaisen kirjallisen vastauksen saat työnantajaltasi. Siinä vastauksessa pitäisi olla syy, miksi et voi palata silloin, kun haluat ja myös, että milloin voit palata. Opintovapaalaki 10 § Opintovapaa-asetus 8 §
e.t.
Vastattu

kannattaa varoa, koska voi käydä niin (kuten Stadilla) että luulet olevasi töissä - ja teet normaalin työpäivän - mutta palkkaa et siitä saan, vaan oletkin työnantjan mielestä opintovapaalla eli teet ilmaiseksi töitä. Kaikki kirjallisena! Tai vaihda työnantajalle, jolla on jonkinlaista moraalia.
kokemusta on
Vastattu