Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

lomautus vapaapäivänä

Olen toimistosihteeri työaika ma-pe klo 8 - 15.45 sisältäen puolen tunnin ruokatauon joka ei kuulu työaikaan. Työnantaja on nyt lomauttamassa kolmeksi päiväksi, lomautuspäiviksi suunniteltu torstai, perjantai, lauantai. Onko oikein, että yksi lomautuspäivä on työntekijän vapaapäivä?
aihealueelle Sopimukset 6 vuotta sitten
sihteerikkö
Kysytty 6 vuotta sitten
sihteerikkö
Ohje sanoo: Lomautusta ei voida määrätä alkamaan eikä päättymään työntekijän tai viranhaltijan vapaapäivänä. Lomautus siis alkaa ja päättyy sellaisena päivänä, joka ilman lomautusta olisi ollut työpäivä. Minun mielestäni se tarkoittaa, että sinun lomautus ei voi loppua lauantaina. Sinun kannattaisi kysyä lomauttamisesta siltä henkilöltä, joka on edustanut työntekijöitä lomautusta koskevissa yt-neuvotteluissa.
Munmielestä
Vastattu 6 vuotta sitten
Munmielestä