Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Matkakorvauksista

Hei! Kuinka korvataan työmatka leirikeskukseen, joka sijaitsee eri kunnan puolella? Kuuluuko korvata sekä kilometrit työpisteeltä ja työaika, vai vaan toinen?
aihealueelle Matkat 6 vuotta sitten
A
Kysytty 6 vuotta sitten
A
Matka-ajat luetaan työaikaan, jos lähdet työpisteeltä ja palaat sinne samana päivänä. Matkakustannukset korvataan liitteen 16 määräysten mukaisesti. Oman auton km-korvauksen saa, jos on saanut luvan käyttää omaa autoa, muuten korvataan julkisen kulkuneuvon mukaan. Lue KVTES III luku 4 § 2 mom. 2 kohta Matka-aika soveltamisohjeineen ja KVTES:n liite 16 Jos sinut on komennettu töihin leirikeskukseen, niin lue lähteet -kohdassa oleva artikkeli Työajat ja matkakustannusten korvaukset leireillä ja retkillä. Matkat korvataan, jos matkustat omalla kustannuksella. Virkamatkalta maksetaan myös päivärahat siltä osin kuin päivärahan saamisen edellytykset täyttyvät. Jos sinulla on ongelmia siitä, että matka-aikaa ei lueta työajaksi tai matkakustannuksia ei korvata, niin ota yhteyttä luottamusmieheen.
OIlikki
Vastattu 6 vuotta sitten
OIlikki