Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Osa-aikaeläke ja arkipyhien korvaaminen

Osa-aikaeläkkeellä 50/50, kaksi täyttä työviikkoa ja kaksi eläkeviikkoa. Jos työviikolle sattuu arkipyhä, joudunko korvaamaan sen? Samoiten, jos sairastun työviikolla, onko nekin korvattava tekemällä yksi ylimääräinen työpäivä (eli ilmeisesti tehtävä sitten ylitöinä)?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 8 vuotta sitten
Aila Kurronen
Kysytty

Arkipyhä lyhentää työaikaa osa-aikaisilla samassa suhteessa kuin osa-aikatyö on kokoaikatyöstä. Yleistyöajassa vähennys on 50 % 7 h 39 minuutista = 3 h 49 min. Esim. jos yleistyöajassa tekee neljässä viikossa 76,5 tuntia, niin sellaisella jaksolla, missä on arkipyhä, työaika lyhenee 3 h 49 min riippumatta siitä, sattuuko arkipyhä työ- vai vapaaviikolle. Jos olet sairaana työviikolla, et joudu tekemään takaisin. Jos taas olet sairaana vapaaviikolla, et saa korvaavia vapaapäiviä työviikolla. Ei kuitenkaan kannata uskoa minua, vaan mennä juttelemaan esimiehen kanssa jo etukäteen ennen kuin tulee arkipyhiä tai sairautta. Jos sitten esimiehen puheet eivät miellytä, niin ota yhteyttä luottamusmieheen.
Ny
Vastattu

Olen osaaika eläkkeellä 50 50 ja ja sattui että sahasin moottorisahalla jalkani työ ajalla sain sairaslomaa 13,04.2015 saakka mut samanapäivänä olisin päässyt eläkepäiville niin siirtyykö eläkepäivät sairauuden vuoksi eteen päin. kiitokset seppo
seppo ikonen
Vastattu