Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Luetaanko työaikaan matka-aika säännöllisesti toistuvien tapaamisten osalta?

Lasketaanko työajaksi matkustaminen toiselle paikkakunnalle tapaamiseen? Tapaamiset ovat säännöllisiä, ylemmän tahon määräämiä.
aihealueelle Matkat 6 vuotta sitten
Napsu
Kysytty 6 vuotta sitten
Napsu
Se riippuu siitä, pitääkö työnantaja niitä virkamatkoina vai virantoimitusmatkoina. Kummassakin tapauksessa lopputulos lienee käytännössä sama, jos matkustaminen tapahtuu työpäivän aikana. Jos sinulla teetetään matkaan kuluneita tunteja takaisin, niin pyydä luottamusmiestä tutkimaan asiaa. Ohjeesta kuntatyönantajille: Virkamatka on esimiehen määräykseen perustuva matka, joka ei kuulu tavanomaiseen virkatoimintaan tai tehtävään ja joka edellyttää matkustamista virka- tai työpaikan ulkopuolelle. Virkamatkaan käytetystä ajasta luetaan työajaksi vain virka- ja työtehtävien suorittamiseen kulunut aika.   Kuitenkin jos viranhaltija tai työntekijä on työpäivän kuluessa käyttänyt aikaansa matkustamiseen, hänen työaikaansa ei tästä syystä pidennetä eli hänen ei muuna aikana tarvitse työskennellä matkustamiseen kulunutta vastaavaa aikaa.   Virantoimitusmatkasta on kysymys silloin, kun matkustaminen liittyy virka- tai työtehtäviin tavanomaisesti eli päivittäin, viikoittain tai muuten toistuvasti. Matka tehdään yleensä työpisteestä toiseen tai määrätystä lähtöpisteestä toiseen ja takaisin virantoimituspaikkakunnalla. Virantoimitusmatka luetaan yleensä työajaksi.
dixi
Vastattu 6 vuotta sitten
dixi