Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Arkipyhät

Teen osa-aikaisena toimistotyöaikaa (50/50) kahtena viikkona siis 5x7,15h=36,15h/vko. Jos esim. ensimmäiselle viikolle sattuu arkipyhä, niin kuinka monta tuntia minun pitää olla oikeasti töissä sillä viikolla? Olen ollut arkipyhän sattuessa töissä 4 x 7,15 = 29h. Riittääkö se tuntimäärä, vai vieläkö minun pitää korvata jotakin ylitöinä/tehdä pidemää päivää arkipyhäviikolla? Epätietoisuutta työpaikalla?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 8 vuotta sitten
Epätasa-arvoa työpaikalla
Kysytty

Tein tuossa joku aika sitten pari vuotta 60 %:n työaikaa. Jokainen arkipyhä vähensi työaikaani 60 % 7,25 tunnista riippumatta siitä, sattuiko arkipyhä minun työ- tai vapaapäiväksi. Minulla oli 6 viikon tasoittumisjakso, joten minun ei tarvinnut urakoida hirveästi, jos arkipyhä sattui työpäiväkseni, vaan sain tasattua työajan jakson aikana. Kun arkipyhä sattui minun vapaapäiväkseni, niin silloinkin työaikani väheni 60 % 7,25 tunnista. Kun esimies kertoi silloin arkipyhävähennyksestä, tarkistin omalta luottamusmieheltä, että menettely oli oikein, . En kysynyt liitosta, koska luotin luottmusmieheen. Minusta sinulla on 4 viikon tasoittumisjakso, vaikka työtunnit on sijoitettu kahdelle viikolle ja jokainen arkipyhä vähentää tasoittumisjakson työaikaa 50 % 7 h 15 minuutista. Jos arkipyhä sattuu työviikoille, niin urakoit ja kärsit, ja jos se sattuu vapaaviikoille, vastaavasti voitat.
Unta odotellessa
Vastattu