Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Sairauslomapäivien kuluminen yövuorossa

Teen yötyötä. Jos sairastun, esim kahden yövuoronvuoron ajaksi, niin miten monta sairauslomapäivää siihen katsotaan kuluvan? Yksi yövuorohan sijoittuu kahden eri vuorokauden puolelle, eli katsotaanko kuluvan kaksi TYÖVUOROA, jotka kuluttavat kaksi sairauslomapäivää, vai kuluuko tässä tapauksessa sairauslomapäiviä kolme?
aihealueelle Muu aihe 6 vuotta sitten
Yöhoitaja
Kysytty 6 vuotta sitten
Yöhoitaja
Tämmöisiä kannattaa kysyä työpaikalla esimieheltä tai luottamusmieheltä, että ei tule yllätyksiä, kun on uskonut netissä krjoittavaa nimimerkkiä, joka ei välttämättä ole ollenkaan oikeassa. Sanoisin kumminkin, että sairastumispäivä on sairauslomapäivä, jos ei mene ollenkaan työvuoroon. Jos lähtee sairaana kotiin kesken työvuoron, niin sitä päivää ei lasketa. Tehy-lehdestä luettua Lääkärintodistukseen merkitty työkyvyttömyysaika on 1.6. – 3.6. Minulla olisi yövuoro, joka alkaa 3.6. klo 21. Pitääkö vuoroon mennä? Sairauslomapäivät päättyvät kello 24. Työnantaja voi edellyttää yövuoroon tuloa sairausloman päätyttyä puoliltaöin. Lääkärintodistukseen voidaan kirjata päättymispäivän lisäksi myös päättymiskellonaika, jolloin kesken suunnitellun yövuoron ei tarvitse palata töihin. Silloin, kun tulevat työvuorot ovat tiedossa, työntekijän kannattaa keskustella lääkärin kanssa sairausloman päättymisajankohdasta.
Tehy-lehden lukija
Vastattu 6 vuotta sitten
Tehy-lehden lukija