Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.
Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa.
Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

100 m2 omakotitalo Kellokoskelta vain 189 000 €

Lähihoitajan vakituinen toimi, kun on pitkään ollut sijaisena samassa toimipisteessä.

Olen ollut siajisena lähihoitajan työtehtävissä samassa toimipisteessä vuodesta 2010 Tammikuusta alkaen. Työsopimiksia on aina jatkettu tähän saakka 24 kpl.tta 2010-2014 aikana samasta toimipisteestä. Olen hakenut kysestä työtehtävää jo kahdesti, tässä ovat menneet lyhyempi aikaiset sijaiset ohitseni. -Kysyn, kuinka kauan voi työnantaja pitää työntekijää sijaisena samassa toimipisteessä? Ilman vakinaistamista? -Voiko työnantaja ilman hakua valita työntekijän vakituiseen työtehtävään, vaikka on vähän aikaa ollut toimipisteessä samoissa työtehtävissä? -Pitääkö siinä kuulla muita samassa talossa olevia ja samassa työtehtävässä olevia pitkäaikaisia sijaisia? Nyt olen taas hakemassa samaan paikkaa samaa työtehtävää kolmannen kerran joka on laitettu sisäiseen hakuun, haku päättyi nyt 19.09.2014. Kysyisin onko kaikki työntekijät samanarvoisia samaan työtehtävään haettaessa vai voiko työnantaja kohdella toisin?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 7 vuotta sitten
cuanita
Kysytty

Ohessa Tehyn ohjeita. Ne pätevät muihinkin kuin tehyläisiin. Jos et tule valituksi vakituiseksi ja olet ammattiliiton jäsen, ota yhteyttä luottamusmieheen sen selvittämiseksi, oliko kaikille määräaikaisuuksille lainmukaiset perusteet. Jos ilmenee, että ei ollut, soita ammattiliiton lakimiehelle. Hän arvioi, minkälaiset mahdollisuudet sinulla on saada korvausta. Jos et ole minkään ammattiliiton jäsen, tarvitset yksityisen lakimiehen apua.
Mirkku
Vastattu