Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Opintovapaalla kesällä

Olen jäämässä opettajan työstä opintovapaalle 1.11.2014. Aion käyttää siihen kaikki 19 kuukautta joihin on mahdollisuus saada aikuiskoulutustukea. Onko näin, että minun on pakko pitää se yhtäjaksoisesti, siis myös kesällä, vaikka oppilaitos ei järjestä kesäaikaan opetusta.
aihealueelle Sopimukset 6 vuotta sitten
tiina
Kysytty 6 vuotta sitten
tiina
Opintovapaata voi saada vain opintojen ajaksi. Jos opintoja ei ole kesällä, et voi olla silloin opintovapaalla. Työnantajasi edustaja, jonka kanssa olet asioinut, ei ehkä ole ymmärtänyt, että opintovapaa ei ole harkinnanvarainen virkavapaa. Siihen ei siis sovelleta kunnan harkinannanvaraisten virkavapaiden sääntöjä vaan opintovapaalakia ja -asetusta. Saatat tarvita virallista apua työnantajan pään kääntämiseen. Ota siis yhteyttä Jukon/opettajien luottamusmieheen.
Malla
Vastattu 6 vuotta sitten
Malla

Olethan jo jättänyt hakemuksen työnantajalle? Opintovapaata pitää hakea vähintään 45 päivää ennen kuin se alkaa.
Kysyjä
Vastattu 6 vuotta sitten
Kysyjä

Mitenhän tämä suhteutuu jatko-opintoihin? Varsinaista opetustahan kesällä ei ole, mutta omaehtoisesti väitöskirjaa voi kyllä edistää.
Sanna
Vastattu 6 vuotta sitten
Sanna

Saat tehdä koulun kesäkeskeytyksen aikana ihan mitä haluat, vaikka väitöskirjaa. Sitä varten ei tarvitse hakea opintovapaata, koska et tarvitse vapautusta omasta opetustyöstäsi, jota ei ole.
viena
Vastattu 6 vuotta sitten
viena

Tarkoitukseni oli siis kysyä, pitääkö minun hakea väitöskirjaa varten opintovapaata myös kesäkeskeytyksen ajaksi, jos haen sitä lukukauden työpäivien ajaksi.
Sanna
Vastattu 6 vuotta sitten
Sanna

^ Osaako kukaan vastata?
Sanna
Vastattu 6 vuotta sitten
Sanna

Älä hae opintovapaata. Et tarvitse sitä, jos et joudu jättämään työtehtäviä tekemättä koulun/oppilaitoksen kesäkeskeytyksen ajalla.
setsu
Vastattu 6 vuotta sitten
setsu