Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.
Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa.
Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

100 m2 omakotitalo Kellokoskelta vain 189 000 €

Opintovapaalla kesällä

Olen jäämässä opettajan työstä opintovapaalle 1.11.2014. Aion käyttää siihen kaikki 19 kuukautta joihin on mahdollisuus saada aikuiskoulutustukea. Onko näin, että minun on pakko pitää se yhtäjaksoisesti, siis myös kesällä, vaikka oppilaitos ei järjestä kesäaikaan opetusta.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 7 vuotta sitten
tiina
Kysytty

Opintovapaata voi saada vain opintojen ajaksi. Jos opintoja ei ole kesällä, et voi olla silloin opintovapaalla. Työnantajasi edustaja, jonka kanssa olet asioinut, ei ehkä ole ymmärtänyt, että opintovapaa ei ole harkinnanvarainen virkavapaa. Siihen ei siis sovelleta kunnan harkinannanvaraisten virkavapaiden sääntöjä vaan opintovapaalakia ja -asetusta. Saatat tarvita virallista apua työnantajan pään kääntämiseen. Ota siis yhteyttä Jukon/opettajien luottamusmieheen.
Malla
Vastattu

Olethan jo jättänyt hakemuksen työnantajalle? Opintovapaata pitää hakea vähintään 45 päivää ennen kuin se alkaa.
Kysyjä
Vastattu

Mitenhän tämä suhteutuu jatko-opintoihin? Varsinaista opetustahan kesällä ei ole, mutta omaehtoisesti väitöskirjaa voi kyllä edistää.
Sanna
Vastattu

Saat tehdä koulun kesäkeskeytyksen aikana ihan mitä haluat, vaikka väitöskirjaa. Sitä varten ei tarvitse hakea opintovapaata, koska et tarvitse vapautusta omasta opetustyöstäsi, jota ei ole.
viena
Vastattu

Tarkoitukseni oli siis kysyä, pitääkö minun hakea väitöskirjaa varten opintovapaata myös kesäkeskeytyksen ajaksi, jos haen sitä lukukauden työpäivien ajaksi.
Sanna
Vastattu

^ Osaako kukaan vastata?
Sanna
Vastattu

Älä hae opintovapaata. Et tarvitse sitä, jos et joudu jättämään työtehtäviä tekemättä koulun/oppilaitoksen kesäkeskeytyksen ajalla.
setsu
Vastattu