Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.
Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa.
Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

100 m2 omakotitalo Kellokoskelta vain 189 000 €

Suullinen työsopimus, onko pätevä?

Teen sijaisuuksi päiväkodeissa, eri mittaisia, päivästä jopa kuukauteen jne. Koskaan monen vuoden sijaisuuteni aikana näistä sijaisuuksita ei ole tehty kirjallista sopimusta. Nyt minulla piti olla kahden viikon sijaisuus, mutta yllättäen sain kuulla toisen viikon maanantaina, ettei minua enää tarvita loppuviikolla koska talossa vakinaisena työntekijänä oleva talon sisäisiä sijaisuuksia tekevä onkin yllättäen vapaa loppuviikon. Eli työni loppui siihen ja nyt odottelen vaan, että tuleeko jostain uusia sijaisuuksia. Onko tämä oikein? Itse olin kovin yllättynyt, niinkuin muutamat työntekijätkin! Jäi aika ikävä olo kyseisestä päiväkodista!!
Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 7 vuotta sitten
Zirpukka
Kysytty

Ei tuo tietystikään ole oikein. Jos olet liiton jäsen, ota yhteyttä luottamusmieheen a pyydä apua. Suullinen työsopimus on yhtä pätevä kuin kirjallinen tai sähköinen. Siinä on kuitenkin se huono puoli, että osapuolet voivat olla erimieltä siitä, mistä on sovittu. Niin kuin nyt sinun tapauksessa. Jos olisi niin hyvin, että sijaisuudesta on olemassa hakuilmoitus tai joku kuuli, kun sovit esimiehen kanssa sijaisuuden loppumisesta, niin auttaisi. Rupea jatkossa vaatimaan kirjallisia työsopimuksia. Todennäköisesti kunnalla on jopa valmis lomake, joten esimiehen on vaikea perustella kiireellä työsopimuksen kirjoittamista. KVTES:n I luvun 6 §:n 2 mom. Soveltamisohje: Työsopimus on pyrittävä tekemään kirjallisesti ja niin tarkasti, että siitä ilmenevät kaikki työsuhteen ehtojen määrittelyyn vaikuttavat seikat. Työsopimus voidaan tehdä suullisesti silloin, kun siihen on perusteltua aihetta esimerkiksi työsopimuksen lyhytaikaisuuden vuoksi.
Chris
Vastattu

Luvattiin kesälomaa 3 vka 1 viikon pätkissä ( kesä-heinä- elokuu). Eipä sitten lupausta pidettykää. Toki s.postissa myös luvattu asia. Vakituisena jo 17v.a ja ennen tuota kesälomakautta 1/2 v.n virkavapaus.  Ps. En kuulu liittoon 

Päivi
Vastattu