Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.
Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa.
Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

100 m2 omakotitalo Kellokoskelta vain 189 000 €

Vuosilomakertymä

Olen toiminut samassa kunnassa 30 vuotta, tehden kahta erialan työtä. Ravitsemisalalta työkokemusta on kertynyt yli 20 vuotta, hammashoitajan työtä 12 vuotta. Kun siirryin tekemään hammashoitajan sijaisuuksia, työpaikkani hyväksyi vuosilomakertymäni 38 päivää edellisestä työstäni. Olin kokoajan työssä vuorotellen ravitsemisalalla ja hammashoitajana. 2002 palkanlaskija otti minulta vuosilomakertymät pois ilman kirjallista perustetta, todeten aika tylysti "sinä et niitä enään saa". Otin yhteyttä liittoni lakimieheen, joka oli kovin hämmentynyt ja jäin asiani kanssa aivan yksin. Asia on vaivannut minua paljon jo 12-vuotta ja olen nyt nostanut asian jälleen pöydälle siinä toivossa, että saisin kirjalliset perustelut siitä, miten kertyneet vuosilomat voitiin ottaa minulta pois.Otin jälleen yhteyttä liittoni luottamusmieheen, vaivalloisesti olen häneltä saanut vastauksen, että hammashoitajan työssä oli katkeuma, mikä aiheutti sen, että vuosilomakertymäni nollattiin. Minusta tämä on väärin, eikä kenenkään pitäisi saada tällaista kohtelua työelämässä. KVTES sanoo, että samassa kunnassa tehty työ hyväksytään vuosilomakertymäksi. Saisinko nyt jotakin lakipykälää luettavaksi, voiko näin tehdä??
Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 7 vuotta sitten
pettynyt
Kysytty

Vaikka palkanlaskija osaisi vuosilomapykälät esimiehiä paremmin, niin hän ei ole se, joka päättää, kuinka pitkä työntekijän vuosiloma on. Jos KVTES:n määräysten soveltamisesta on erimielisyyttä työntekijän ja esimiehen välillä, niin luottamusmies käy neuvonpitoa työnantajan edustajan kanssa. Jos asia ei sillä ratkea, niin pääluottamusmies neuvottelee työnantajan kanssa. Vuosiloman pituutta koskevat määräykset ovat kyseisenä aikana voimassa olleen KVTES:n vuosilomaluvussa ja kokemuslisäaikaa koskevat palkkausluvussa. Siitä, miten erimielisyydet sopimusmääräysten tulkinnasta ja soveltamisesta ratkaistaan, on sovittu kunnallisen pääsopimuksen III luvussa. Vanhentumista ja kanneoikeutta koskevista säännöksistä kerrotaan KT:n yleiskirjeestä 6/2008. Kysy lisää oman ammattiliittosi jäseniä edustavalta pääluottamusmieheltä.
kaarin
Vastattu

Olisiko nyt liiton aluepäällikkö oikea henkilö hoitamaan tätä asiaa? Yhdistykseni luottamusmies ei tätä asiaa hoida, koska en ole kyseisessä paikassa töissä enään, toki olisin eronut tästä yhdistyksestä, jos minulle olisi kerrottu, etten saa luottamusmiespalvelua. Nykyisessä työpaikassa henkilöstöpäällikkö päättää vuosilomakertymät, mutta en halua jäädä yksin tätä asiaa hoitamaan, vaan haluan asiantuntijan mukaan nevotteluihin.
pettynyt
Vastattu

En tiedä mitä aluepäällikkö tekee, kun minun liitossa ei ole sellaisia. Mutta soita hänelle. Hän ohjaa tarvittaessa sinut oikean henkilön puheille.Jos asia ei ole vanhentunut, niin ammattiliittosi jäseniä edustava luottamusmies tai pääluottamusmies hoitaa keskustelut ja neuvottelut työnantajan kanssa.
kaarin
Vastattu