Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

opintovapaa, äitiysloma ja palkka

Hei, Olen jäämässä vakituisesta työsuhteesta Tampereen kaupungilta opintovapaalle 17.3., minulle on myönnetty opintovapaata 17.3. - 30.6. sekä 1.8.-30.9.2014. Tuon väliin jäävän ajan eli heinäkuun olen vuosilomalla. Olen nyt kuitenkin raskaana ja äitiyslomani alkaisi 12.8. Jäin miettimään voinko keskeyttää opintovapaani esim. 11.8. ja jäädä siitä äitiyslomalle vai miten tulisi toimia? Ja käsittääkseni ensimmäiseltä kolmelta äitiyslomakuukaudelta maksetaan täysi palkka, onko näin myös tässä tapauksessa jos jään opintovapaalta äitiyslomalle?
aihealueelle Lomat ja vapaat 7 vuotta sitten
Helena
Kysytty 7 vuotta sitten
Helena
Keskustele esimiehesi kanssa. Työnantajan ei keskeytä opintovapaatasi, jos sijaisesi työsopimus on solmittu koko opintovapaasi ajaksi. Silloin äitiysvapaasi alkaa vasta, kun opintovapaasi loppuu, ellet synnytä ennen sitä. Sinun pitää ilmoittaa äitiysvapaasta (kirjallisesti!) noudattaen määräaikoja. Silloin saat palkallista äitiysvapaata sen jälkeen, kun opintovapaa loppuu tai keskeytyy. Kysele yksityiskohdista omalta luottamusmieheltä, ettei sen takia jää jotain saamatta.
Tyyni
Vastattu 7 vuotta sitten
Tyyni