Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Miksi KVTESissä on osapäivärahaan oikeuttava aika pidempi kuin verottajan ohjeessa?

KVTESin mukaan osapäiväraha maksetaan, kun virkamatka kestää yli 8 tuntia. (KVTES. s.215) Verottajan ohjeiden mukaan osapäiväraha maksetaan kun työmatka on kestänyt yli 6 tuntia. (http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Kilometrikorvaus_ja_paivaraha) Mistä johtuu kyseinen ero?
aihealueelle Matkat 6 vuotta sitten
teemu
Kysytty 6 vuotta sitten
teemu
Huomasithan, että linkkaamallasi sivulla lukee joka kohdassa, että työnantaja VOI maksaa/korvata. Työntekijöille maksettavat matkakustannusten korvaukset sovitaan työehtosopimuksissa. Ne ovat työntekijälle verovapaata tuloa, jos ne eivät ylitä verohallinnon päätöksissä ilmeneviä määriä. Työehtosopimuksissa voidaan sopia em. pienemmistä korvauksista, kuten on sovittu kvtes:ssa. Kaikenlisäksi kunnan virantoimitusmatkoilta ei päivärahoja maksella senkään vertaa kuin virkamatkoilta. Asiasta sen enempää tietämättä luulen, että kunnan työntekijöitä edustavilla järjestöillä on ollut KVTES:n neuvottelukierroksilla tähdellisimpiä neuvottelutavoitteita kuin osapäivärahan aikarajan muuttaminen. Ammattiliitossasi osattaneen kertoa, miksi kunnan työntekijöillä on huonommin kuin valtion virkamiehillä?
sporalla töihin
Vastattu 6 vuotta sitten
sporalla töihin