Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Sairaus ei oikeuta sairauslomaan, toinen sairaus oikeuttaa?

Onko yleisesti näin, että työnantaja voi määritellä mitkä sairaudet voidaan hyväksyä sairauslomaksi omalla ilmoituksella ja toiset sairaudet taas eivät?
aihealueelle Terveys 5 vuotta sitten
ihmettelijä
Kysytty 5 vuotta sitten
ihmettelijä
Kunta voi päättää siitä, minkälaisten syiden takia voi olla poissa omalla ilmoituksella esim. vain flunssan tai mahataudin oireet ja lääkärin toteama sellainen syy, joka aiheuttaa silloin tällöin lyhyen työkyvyttömyyden esim. migreeni. Kunta voi myös päättää, kuinka monta kertaa vuodessa voi olla poissa omalla ilmoituksella. Esimies voi vaatia todistuksen jokaisesta työkyvyttömyyspäivästä, jos pitää sitä tarpeellisena perustellusta syystä. Esim. silloin kun työntekijällä on usein toistuvia lyhyitä itse ilmoitettuja sairauspoissaoloja. Puhelimitse annettu oma ilmoitushan ei välttämättä ole tae siitä, että työntekijä on sairauden takia työkyvytön.
LEI
Vastattu 5 vuotta sitten
LEI