Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Onko tämä päivystystä vai varallaoloa?

Työajan ulkopuolella (16-07) saan varallaolokorvauksen 30%/h. Olen varalla noin kerran kuukaudessa. Varallaolo sisältää sään tarkkailua ja aurauskaluston soittamisen liikkeelle jos sille tarvetta näen. Lisäksi minulla on päivystyspuhelin mihin kuntalaiset voivat soittaa. Kysymys kuuluukiin luetaanko tämä jo päivystämiseksi ja mikä on normaali käytäntö tälläisessä toiminnassa? Ja onko 30% korvaus asianmukainen? Olen töissä kunnan teknisen osaston liikelaitoksessa.
aihealueelle Työaika 5 vuotta sitten
Tps
Kysytty 5 vuotta sitten
Tps
KT kuntatyönantajien ohje varallaolosta toteaa: Matkapuhelimella annettu ohjeistus tai muu puhelimen välityksellä tehty työ lasketaan työaikaan eli aktiivityöhön. Eikös tästä seuraa, että ne ajat varallaolosta, jolloin joudut antamaan ohjeita puhelimitse tai puhut asiakkaiden kanssa ovat työntekoa? Niistä pitää maksaa niin kuin normaalityöstä kaikkine lisineen. Jos olet liittynyt ammattiliittoon tarkista pääluottamusmiehen näkemys.
Rapsa
Vastattu 5 vuotta sitten
Rapsa

Kyllähän tuo päivystämistä kaiken järjen mukaan on! Tällä hetkellä voit merkata myös sään tarkkailuun kuluvan ajan ylitöiksi.
jyr
Vastattu 5 vuotta sitten
jyr

Eikös päivystäjällekin pidä maksaa puhelimessa käytetty aika ylitöinä? Vai vain päivystyskorvaus kun joudut puhumaan puhelimessa soittajien kanssa? (puhelin voi soida vaikka 10min välein jolloon tuo jo työstä käy)
siz75
Vastattu 5 vuotta sitten
siz75