Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työvuorojen pohjalistan muutos viidellä tunnilla viikkoa ennen työvuoroa?

Olen töissä vuoropäiväkodissa ja meillä on käytössä kuuden viikon työvuorojen pohjalista. Seuraavan viikon työvuorot vahvistetaan lapsimäärien mukaan ed. viikon maanantaina ja niihin voi tuolloin tulla parin tunnin muutoksia aikaisemmaksi tai myöhäisemmäksi. Mutta onko laillista muuttaa pohjalistan vuoroa viidellä tunnilla kysymättä työntekijältä? Muutoksen syy on joulun ajalle myönnetyt työntekijöiden lomat.
aihealueelle Työaika 5 vuotta sitten
Maria
Kysytty 5 vuotta sitten
Maria
Tuntuu vähän oudolta, että muiden lomat olisivat perusteltu syy muuttaa vahvistettua työvuoroluetteloa viikkoa ennen, koska työnantaja päättää lomien ajankohdat ja ne pitää ilmoittaa työntekijöille pääsääntöisesti kuukautta ennen loman alkua. Pyydä esimieheltä tarkempi selitys ja ota sitten tarvittaessa yhteyttä luottamusmieheen.
p
Vastattu 5 vuotta sitten
p