Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Määräaikainen työsuhde, äitiysloma-ajan palkanmaksu

Minulla on 3. määräiaikainen työsuhde menossa ja se päättyy kuukauden x lopussa. Äitiyslomani ensimmäinen päivä on seuraavan kuun alussa kun jään 30 arkipäivää ennen laskettua aikaa. Olenko oikeutettu työantajan maksamaan 3kk palkkaan vaikka sopimukseni loppuu ennen äitiysloman ensimmäistä päivää?
aihealueelle Palkka 6 vuotta sitten
pätkis
Kysytty 6 vuotta sitten
pätkis
Et ole. Palkanmaksu päättyy, kun työsuhde päättyy. Jos jollain määräaikaisuudella ei ollut laillista perustetta, voit ehkä saada korvausta. Samoin jos viimeisen määräaikaisuuden päättyminen johtuu raskaudestasi eikä siitä, että työ, jota teet, loppuu. Jos jostain tällaisesta voi olla kyse, niin pyydä luottamusmiestä arvioimaan tilannettasi ja ota sitten tarvittaessa yhteyttä ammattiliiton lakimieheen.
Et
Vastattu 6 vuotta sitten
Et