Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Onko oltava valmis muutokseen osa-aikaisesta täyteen työaikaan (toimistotyöaikaan)

Onko työntekijän oltava valmis siirtymään osa-aikaisesta täyteen työaikaan työnantajan ehdotuksesta? Millainen prosessi muutos on? Onko työntekijällä oikeus kieltäytyä?
aihealueelle Työaika 6 vuotta sitten
Muutoksessa
Kysytty 6 vuotta sitten
Muutoksessa
Jos olet omasta halustasi osa-aikainen muuten kuin määräaikaisesti, etkä halua kokopäivätöihin, niin ei sinua siihen pakoteta. Mutta ota selvää löytyykö sinulle osa-aikaista työtä, jos nykyinen tehtäväsi muuttuu kokoaikaiseksi. Kannattaisi kysyä esimieheltä nuo kysymykset ja sitten jos jotain jää epäselvääksi, kannattaisi pyytää luottamusmiestä selventämään. Kunnallisen esimiehen työsuhdeopas: 2.4 Velvollisuus tarjota työtä osa-aikatyöntekijälle Jos työnantaja tarvitsee lisää työntekijöitä hänen osaaikatyötä tekeville työntekijöilleen sopiviin tehtäviin, työnantajan on tarjottava näitä töitä osa-aikatyöntekijöilleen. Jos edellä tarkoitetun uuden työn vastaanottaminen edellyttää sellaista koulutusta, jonka työnantaja voi työntekijän soveltuvuuteen nähden kohtuudella järjestää, työnantajan on annettava tällainen koulutus. Jos työsopimus on kuitenkin tehty työntekijän aloitteen ja toiveiden mukaisesti osa-aikaiseksi tai työntekijä on muutoin saattanut työnantajan tietoon, ettei hän ole kiinnostunut työaikansa lisäämisestä, työnantajalla ei ole lisätyön tarjoamisvelvollisuutta. Lisätyön tarjoamisvelvollisuus osa-aikatyöntekijälle ohittaa työn tarjoamisvelvollisuuden työntekijöille, jotka työnantaja on irtisanonut taloudellisista ja tuotannollisista syistä, eli ns. takaisin-ottovelvollisuuden (TSL 6 luku 6 §)
Copy
Vastattu 6 vuotta sitten
Copy