Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lepotauko

Mitä tarkoittaa ettei lepotaukoa ( 30min) saa sijoittaa työajan välittömään alkuun taikka loppuun? Kuinka pian työajan alkamisen jälkeen lepotauko voi olla, taikka kuinka paljon työaikaa vielä tulisi lepotauon jälkeen olla?
aihealueelle Työaika 5 vuotta sitten
?
Kysytty 5 vuotta sitten
?
Työnantajaa lainaten: Ruokailutauko on tarkoitettu lepo- ja virkistymistauoksi. Se on tarpeellinen sekä työajan tehokkaan käytön kannalta että työsuojelullisista syistä. (…) Lepotaukoa ei saa sijoittaa välittömästi työpäivän alkuun eikä loppuun, koska määräyksen tarkoituksena on suojata viranhaltijaa ja työntekijää kohtuuttoman pitkiltä yhdenjaksoisilta työskentelyjaksoilta. Siis jos ruokailutauko on sijoitettu niin, että et pysy virkeänä ja tehokkaana koko työpäivän ajan, niin ota yhteyttä työntekijöiden työsuojeluvaltuutettuun. Hänellä on näkemys siitä, mitä tarkoitttaa kohtuuttoman pitkä yhdenjaksoinen työskentelyjakso. Jos olet liittynyt ammattiliittoon, niin puhu myös pääluottamusmiehelle. Jos ei tepsi, nin kysy ammattiliiton näkemys. Jos teet jaksotyötä, niin lue linkistä jaksotyötä koskevat osat ennen kuin otat yhteyttä keneenkään.
P
Vastattu 5 vuotta sitten
P